Your Message Subject or Title
Van Leeuwen Verhuizingen Box2Store    |    Box2Store

Zaterdag 1 november 2014

Mannen koken de avondmaaltijd Dag

Niet van de kook raken, het is echt waar! Zaterdag 1 november zijn de mannen aan de beurt om de avondmaaltijd te bereiden. En nee, niet snel de telefoon pakken en iets bestellen. Lekker aan de slag gaan met dit overheerlijke recept: Van Leeuwen Simpelmans Nasi.

Erop los, meppen

Voor het beste resultaat start je vrijdag: Kook een 375 gram rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en zet dit in de koelkast. Op zaterdag begin je te ‘meppen’. Goed meppen is het halve werk! Jouw Mise-En-Place: wokpan, steelpannetje, wokolie, 2 eieren, 1 fijngesneden ui, onsje (of 2) erwtjes uit de diepvries, 4 stengels gesnipperde bosui, flesje sojasaus (Kikkoman) en van de super, een bakje hamblokjes en bakje gekookte garnalen.

Na het meppen

Daar gaat ie: Doe een scheutje (eetlepel) wokolie in de op hoog vuur staande wok. Wacht even tot de olie goed heet is. Roerbak de eieren (zonder schaal graag) in ongeveer 20 seconden. Doe deze in het nog lege steelpannetje. Weer een scheut olie in de wok en roerbak de ui glazig. Hop, uit de wok in het steelpannetje. Opnieuw olie in de wok en roerbak de hamblokjes en de garnalen. Uit de wok, in het steelpannetje. Nu wat meer olie in de wok en de rijst erin. Goed losbakken en lekker warm laten worden. Vervolgens erwtjes erbij én 4 eetlepels sojasaus plus alles wat je in dat steelpannetje hebt verzameld. Daar zit niet voor niks een steel aan, dat moet goed gaan.

Aan tafel!

Je bent er bijna. Voorzichtig alle ingrediënten husselen en goed warm laten worden. Tot slot de bosuitjes erover. Klaar! Heerlijk met komkommerplakjes en koud bier. En natuurlijk, een sateetje. Van de Chinees. 

De mannen van Van Leeuwen Verhuizingen wensen u smakelijk eten.
Met dank aan: culinette.nl

Van Leeuwen Verhuizingen is er voor iedere particuliere – en bedrijfsverhuizing en alle tijdelijke en langdurende opslag van inboedels. Bovendien zijn wij gespecialiseerd distributiecentrum voor keukenleveranciers uit binnen- en buitenland.